Twin Peaks


Startbillede

Vi ved det alle sammen. Film påvirker os. Vi ser det gang på gang. Tænk blot på alle de reklamefilm, der bliver produceret og vist. Hvis vi tror, at vi bare kan se hen over dem, når vi handler, så tror vi forkert. Producenterne vil ikke poste så mange millioner i reklamer, hvis de ikke virker. Reklamefilm er imidlertid ikke de eneste film, der spiller op til vores underbevidsthed. Det gør almindelige film/serier så sandelig også.
For nogen tid siden var kultserien Twin Peaks meget oppe, og vi blev da også grebet lige fra første afsnit. Det, vi synes, kunne være spændende at fortælle om på dette website, er de symboler og den filmteknik, der bliver brugt i Twin Peaks, for ud fra disse tolkninger at finde ud af, hvad det er ved Twin Peaks, der påvirker os, dvs. hvad det er, der holder os fanget foran skærmen. Derudover finder vi det interessant at gå i dybden med hovedpersonerne, altså se på, hvad der kendetegner dem, og hvad de repræsenterer. Desuden vil vi prøve at karakterisere den mystiske musik, og se på, hvad den betyder for serien. Til slut kommer vi ind på en perspektivering til andre af David Lynch' værker, samt nye kultserier af samme art.
Alt sammen med formålet at finde ud af, hvad Twin Peaks egentlig handler om.

Nyt i 2017!!!

I allersidste afsnit i sæson 2 (oprindelig sendt i 1991) sagde Laura Palmer i det røde rum i The Black Lodge følgende: "I'll see you again in 25 years" - vi ses om 25 år. Det har de næsten holdt: 21. maj 2017 startede sæson 3, som fik navnet "The Return". I Danmark kan man se den nye sæson på HBO Nordic (kræver abonnement).

Links ifm. The Return i 2017 (sæson 3):

Nyt i 2020!!!

Siden "Vi Elsker Serier" har lavet en Podcast, som fint gennemgår historie, karakterer, scener mv. fra Twin Peaks.
Find podcasten her: Podcast: Vi Elsker Twin Peaks